Thursday, September 20, 2007

Monta juttua kerralla

Saarikoski

Saarikosken kuunnelmia on taas saatavilla kuukauden ajan Ylen Elävällä Areenalla. Mikä riemu, mikä kunnioitus ja nautinto. Syksyiseen Munkkivuoreen Saarikosken äänikuvat ovat ihania.

Pojanroikale

Munkkipolulla on työn alla “Pojanroikale” joka on omistettu ystävälleni joka täyttää alle vuoden sisällä kunnioitettavat 60 vuotta. Periaatteena ja ideana on ns. soopaa, mutta pohjalla on kuitenkin syvä ystävyydenosoitus ja rakkaus. “Pojanroikale” on eräänlainen ystävyytemme lapsi. Tämän tekstin kirjoittaminen on upeaa ja rentouttavaa, koska samalla voin purkaa vuoden 1994 tapahtumien tuntoja. Päähenkilöitäkin on jo kolme. Roope, Lunttu-Lappalainen ja Rieku-Hyvärinen. Olen varma että uusia sankareita syntyy lisää kun kaivan sielunarkistoja. Muistiinpanoja, runoja, muistikirjojen piirroksia ja kirjeitä, faxeja joita on lähetetty. Hienoa, että on olemassa 90-luvun vastavoima 2000-luvun email-saasteelle, jota kukaan ei koskaan näe.

Jos emaileja ei tulosta tai polta dvd:lle/cd:lle on kaikki ohitse. Sitäpaitsi olen kuullut mitä auringonvalo voi tehdä näille kirkkaille ufokiekoille. Ne häviävät ja rikkoutuvat tai kukaan ei tiedä niiden hakemistorakenteista.

Kurren paluu

On se onni kun Kurren paluu on tapahtunut 1.9.2007 50 vuotta täyttäneen taloyhtiön pihapiiriin ja lähikuuseen. Toiminta alkaa kuusessa jo heti aamulla ja usein ennen auringonnousua. Vilkas liikkuminen oksistossa on hauskaa katsottavaa. Aamu-uniset silmät saavat iloa ja herääminen työhön lähtöön on paljon helpompaa. Mietin usein, miten Kurre jaksaa kun lumisateet ja pakkaset tulevat. Meneekö se pesään syömään keräämiään antimia ja hytisee siellä?

Retki Helsingissä

16.30 lähtö Munkkiniemeen päin. Munkkiniemen kirjasto oli vielä auki, mutta hirvittävän kuuma. Mitään emme lainanneet.
Ville Valon kotitorniin tutustuminen kauempaa. Bussi 24 - matkaan 18.45 keskustaan päin. Hietaniemenkatu ja Domuksen kohdalla pois ja siitä Esson-baarihuoltamon edestä raitiovaunu 8 päätepysäkille. Lauttasaaren sillan yli. Mutterikahvila oli juuri mennyt kiinni eli klo 19.01. Pohjoiskaarelta Pajalahdentietä R-kioskille veikkaukset. Ja siitä Kujiksen ohi Gyldenintien alkuun A-tuopille ja terassille. Bussipysäkille oikaisten bussi 20 klo 20.13 keskustaan päin ja siitä kakkospysäkillä sillan jälkeen jääden oikaisten lasiovien kautta raitiovaunu 8 ja Runeberginkadulla kiireen vilkkaa bussi 18 Munkkivuoreen. Huopalahdentiellä oli joku välikohtaus. (Pitkä, noin 30 - vuotias mies, vaaleankellertävä flanellipaita ja vaaleat housut ja kaulassa tummahko kangaslaukku pyöri oudosti kerrostalon päädyn luona ja bussin jatkaessa kerrostalon toisessa päässä kaksi poliisiautoa laittamassa vilkut päällä luotiliivejä ja kypärät päähän ja vähän matkan päästä kolmas poliisiauto pillit päällä tilanteeseen. Jotain siis tapahtui? Bussin takapenkillä alkoivat kaikki katsella takaikkunasta ja keskustella asiasta tyyliin: “Äkkiä kotiin ja ovi kiinni!”) Ruokakauppa - kotletit ja salaattia ja kotiin ruoanlaittoon - perunamuussia.